Çocuklar 'Akıllı Yıldızlar Şehri'nde enerji tasarrufu için yarışıyor; karbon salımını azaltıyor, ağaç kurtarıyor!

Soyak'ın ilkokulları hedefleyen 'Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin web sitesinin ardından 'Akıllı Yıldızlar Şehri' oyunu da erişime açıldı. Akıllı Yıldızlar Şehri oyunuyla çocuklar hem eğleniyor, hem de Akıllı Yıldızlar Okulu'nda edindikleri bilgileri Akıllı Yıldızlar Evi ve Akıllı Yıldızlar Sokağı'nda uyguluyorlar. Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk "Akıllı Yıldızlar Şehri oyunuyla çocuklara davranışlarını değiştirerek hem kendilerinin, hem şehirlerinin, hem de dünyamızın kazanacağını göstermek istiyoruz. Zaten oyunda da davranışlarındaki bazı küçük değişimlerle karbon salımına ne kadar katkıda bulundukları ve kaç ağaç kurtardıklarını da görüyorlar" dedi. İstanbul ve İzmir'de 33 devlet okulunda gerçekleştirilecek olan "Akıllı Yıldızlar" projesinin, İstanbul'da bu öğretim yılı uygulamaya geçilen okullarında tanıtım günleri, eğitici, öğrenci ve veli eğitimleriyle Enerji Günleri Şenlikleri'nin ardından web sitesinin ve Akıllı Yıldızlar Şehri oyununun açılmasıyla projenin dijital bölümleri de hayata geçirilmiş oldu.

Akıllı Yıldızlar Projesi'nde ikinci dönem başladı!

Soyak'ın ilkokulları hedefleyen, İstanbul ve İzmir'de 33 devlet okulunda uygulanacak olan Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin 2. dönemi başladı. Küçükçekmece ve Başakşehir'deki okulların ardından İstanbul Arnavutköy'de belirlenen okullarda uygulanacak projenin tanıtımları, İBB Piri Reis İlkokulu'nda gerçekleşen tanıtımla tamamlandı. Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, proje kapsamında uygulamalı alan olarak okullara hediye edilen Enerji Köşesi'nin açılışında, Akıllı Yıldızlar Projesi'nin başlamasından duyduğu memnuniyeti paylaştı.

BASIN ODASI